Dzisiaj jest czwartek, 23 listopada 2017 roku. Imieniny: Klemensa i Amelii.
Konkurs
Szlak Piastowski
Zdolniacha
WAŻNE
Profilaktyka
Infostrada
Rewitalizacja
ePUAP
Adres Elektronicznej Skrzynki Podawczej na platformie ePUAP: /6hqigm8491/skrytka
Informacje i usługi
NIEBIESKA LINIA
Żłobek w Mogilnie
Mamografia
HOTEL MOGILNO
iBUK
REWOLUCJA ŚMIECIOWA
Mogilno
Katalog biblioteka
Głuchoniemi
LPR 2009-2015
Dziennik Ustaw
Monitor Polski
WKU Inowrocław

Członkinie z KGW na seminarium w Warszawie

2017-07-10 14:52:24

Przez trzy dni panie z kół gospodyń wiejskich z naszej gminy uczestniczyły w ogólnopolskim seminarium "Jakość i wiedza w promocji żywności", które z inicjatywy Krajowego Związku Rewizyjnego Rolniczych Spółdzielni "Samopomoc - Chłopska" w Miedzeszynie odbyło się w Warszawie.


Wykłady prowadzili Józef Wojewódzki wiceprezes Polskiego Zrzeszenia Producentów Bydła Mięsnego, prof. dr. hab. Krystyna Gutkowska SGGW w Warszawie, przedstawiciel Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie, Michał Najfeld Kierownik Wydziału Marketingu Warszawskiej Spółdzielni Handlowej FALA, prof. dr. hab. Jarosław Olav Horbańczuk z Instytutu Genetyki i Hodowli Zwierząt Polskiej Akademii Nauk, prof. dr. hab. Agnieszka Wierzbicka z SGGW w Warszawie, prof. dr. hab. Henryk Mruk z Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu, Izabela Byszewska z Polskiej Izby Produktu Lokalnego.


Oprócz wykładów uczestnicy wzięli udział w pokazie przyrządzania potraw z mięsa wołowego w wykonaniu restauratorki Grażyny Uścińskiej, a także zwiedzili Warszawę.


Naszą grupę reprezentowały panie z: Czarnotula - Teresa Wędzikowska, Genowefa Chojnacka, Gozdanina - Wiesława Konopa, Zofia Dyrda, Kamionka - Lidia Klimacka, Katarzyna Jósiak, Renata Adamczyk, Niestronna - Marzena Marosz, Monika Nowakowska, Gozdawy - Zofia Gąsior, Procynia - Teresa Gałęzewska, Gębic - Grażyna Drgas, Barbara Gmur, Goryszewa - Zdzisława Budzyńska, Żabna - Małgorzata Małecka (koordynator wyjazdu).


Udział w seminarium był dla naszych pań ważnym wydarzeniem. Zdobyta wiedza na temat zdrowego przygotowania mięsa zostanie wykorzystana w życiu codziennym, jak również przekazana innym.


25066_t.jpg

25067_t.jpg 25068_t.jpg

25069_t.jpg 25070_t.jpg

25071_t.jpg


źródło: nadesłano
nadesłał(a): Redakcja
Polityka cookies
Polecamy
Pogoń Mogilno
Kino
Plan miasta